Behaalde resultaten

ONK Kampioen 85cc (gw)
5de WK 85cc (gw)
7de EK 85cc (gw)
                        Winnaar Zwarte Cross 85cc (gw)


2de NK 85cc (gw)
3de Open NK 85cc (gw)
9de EK 85cc (gw)
                        2de Wild Card EK Honda 150cc


3de NK 85cc (gw)
12de Open NK 85cc (gw)
2de Streekkampioenschap Halle 85cc (gw)


2de NK 65cc (gw)
Streekkampioen 65cc (gw)
Clubcrosskampioen Halle 65cc (gw)


Twentecup Kampioen 65cc (gw)
Clubkampioen St. Isidorushoeve 65cc (gw)


Twentecup Kampioen 65cc (kw)
Clubkampioen St. Isidorushoeve 65cc (kw)


Twentecup Kampioen 50cc
Clubkampioen St. Isidorushoeve 50cc

Over Rick Elzinga...

Naam: Rick Elzinga
Woonplaats: Zenderen
Geboortedatum: 11-01-2002
Hobby's: Motorcross/fietscross/x-box

Rick was drie toen hij een klein quadje kreeg. Met 4 jaar kreeg hij zijn eerste motor..een mooie opgeknapte ITALJET! Mooi bij huis in de wei! Op zijn 5de kreeg Rick zijn eerste "echte" motor. Een KTM 50 cc! En hij begon deel te nemen aan wedstrijden. Rick had hier erg veel plezier aan en begon te leren en te groeien. In 2009 begonnen de prijzen binnen te komen..zie behaalde resultaten!! Hij werd 3 jaar achter elkaar TWENTECUP KAMPIOEN. Maar dan ook elk jaar in een andere klasse! Dit bleef niet onopgemerkt en we werden gebeld door MX TWENTE! Dit is een groep motorliefhebbers die jeugdige rijders, die het financieel niet kunnen opbrengen maar waar de potentie wel aanwezig is, ondersteunen, om meer mogelijkheden te creëren. Hierdoor kon Rick een stapje hoger wat betreft wedstrijden.. De eerste NK,s werden gereden. Wij maken altijd een schatting op welke positie Rick zou moeten kunnen rijden. Hier hadden we rond de 10 de plek ingeschat, maar het werd 2de!

Eind 2012 die boven verwachting goed was afgesloten..werd vanuit de sponsoring de vraag gesteld of Rick niet in het nieuwe seizoen op de 85cc GROTE WIELEN wou starten! Dit was wel een grote stap! Rick zou dan een hele klasse (de 85cc kleine wielen ) overslaan. En hij zou dan als 1 van de jongste rijders in die klasse starten..Na dat Rick op een 85cc hoog heeft mogen trainen, werd de keus gemaakt voor deze motor.

In 2013 ging hij dus van start op de 85cc (grote wielen). Door zijn jonge leeftijd werd dit voor Rick een "opstap jaar". Laat maar lekker wennen en groeien op deze motor..Maar ook hier werd er weer een positie in gedachten genomen waar Rick zou kunnen rijden en dit keer gingen we voor een positie rond de 12/13 plaats! Ook hier liet hij ons verassen, door aan het eind van het seizoen 3de te worden bij de NK,s!! Ook dit was weer een goed seizoen geweest van Rick!

In 2014 ging het nog een stapje hoger.. Nu werd er ook deel genomen aan de EK,S voor het eerst! Door de wederom geweldige goede ondersteuning van al onze sponsors, groot en klein, werd dit alles mogelijk gemaakt.. Het lukte Rick om in dit eerste seizoen bij de EK,s in de top 10 te eindigen..namelijk 7de! Ondanks dat hij door mechanische problemen 1manche heeft moeten missen! Onze missie was hiermee eigenlijk al geslaagd! Dit hield ook in dat hij dus deel mocht nemen aan de EK FINALE! Die dit jaar in Finland werd verreden! Ook hier heeft hij zich goed weten te plaatsen op een 9de plaats! Ondanks dat hij in de tweede manche een hele harde crash had en als laatste weer de wedstrijd kon vervolgen..en dan terug rijden naar de 12 de plaats.. Dit laat in ieder geval ook zien dat Rick een knokker is die met iets bezig is wat hij echt graag doet!

Door deze al reeds behaalde resultaten is Rick niet onopgemerkt gebleven. En hebben zich een aantal teams gemeld, die Rick wel graag willen opnemen in hun team. Dit is voor Rick een mooi vooruitzicht en een mooie beloning voor al zijn harde werk.